Lifestyle

A Midcentury Fashionable Residence in Los Angeles Returns to Its Roots


But the householders didn’t tackle the renovation and reimagining of their 2,418-square-foot abode alone. One of Lacey’s finest associates, fellow storytelling industrial director and designer Claire Thomas, led the inside design challenge, with Rendell lending a hand on a private interest, carpentry. “It is incredibly surprising I fell so deeply in love with the house from the initial listing photos,” says Lacey. “What I did see beyond the chocolate brown painted ceilings and stone tile bathrooms was a really special post-and-beam architectural treehouse with floor-to-ceiling windows that invite in the gorgeous, protected canyon views.” Claire and Lacey made it their job to return the house—initially designed by surfer-turned-architect Matt Kivlin—to its true nature.

AFTER: “From a layout perspective, opening it up was a no-brainer,” says Lacey of the kitchen, which now flows into the eating and residing areas, full with a fire that pays homage to the unique with glazed brick-like Fireclay tile. “What’s special about the house are the views, and everything should be celebrating those. Now we can be cooking and looking out at the old sycamores and oaks, or catch deer coming down the hillside.” The household’s new kitchen contains a Concrete Collaborative waterfall terrazzo counter with white oak cupboards painted a customized ochre colour by Reform.

The late ’50s, to Claire, evoke earthy California tones of marigold and avocado. And certainly a inexperienced, brown, yellow, and orange palette was solidified early on when she received at public sale a sequence of classic Swissair posters depicting various aerial landscapes in these colours. “They connected with that overall aesthetic we were trying to hit—really earthy California canyon, late ’50s, early ’60s references with world traveler energy,” says Claire.

AFTER: The eating room turns a basic midcentury silhouette on its head because of Folk Project’s classic eating chairs, that are upholstered in Guatemalan huipils. Stripping the ceiling beams of their darkish brown paint breathed new life into the open-plan residing area embraced by foliage.





Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close